Выделение эндофитных бактерий из листьев пшеницы, изучение их фенотипа и идентификация с использованием генетических методов
Аннотация
This study was about the isolation of endophytic bacteria from leaves of wheat, studying their phenotypic, and identification of them by using genetic technics. This thesis consists of four chapters, 75 pages, 9 figures, 25 tables, and 82 references.
The first chapter is an analytical literature review where is described the concepts related to endophytic microorganisms. There were described the important aspects related to the functions and impacts of these microorganisms on host plants, and their colonization ways of them. As well as the methods used for the identification of bacterial isolates.
The second chapter is the materials and methods. In this chapter, all of the materials, apparatuses, equipment, and tools that were used in this study are mentioned. As well as all of the methods used for plant material preparations, isolation, purification, preservation, and identification of bacterial isolates are described.
The third chapter is the results and discussion. In this chapter, the results of the isolation process. as well as the phenotypic and genotypic tests which were used for the identification of bacterial isolates were shown and discussed.
The fourth chapter is the technological part contains a description of the wheat leaves extract production process, its general scheme, and diagram, as well as materials that are used and calculation of their quantity.
Это исследование было посвящено выделению эндофитных бактерий из листьев пшеницы, изучению их фенотипа и идентификации с помощью генной техники. Диссертация состоит из четырех глав, 75 страниц, 9 рисунков, 25 таблиц и 82 ссылок.
Вторая глава – материалы и методы. В этой главе упоминаются все материалы, аппараты, оборудование и инструменты, которые использовались в этом исследовании. Описаны также все методы, применяемые для подготовки растительного сырья, выделения, очистки, консервации и идентификации бактериальных изолятов.
Третья глава – результаты и обсуждение. В этой главе результаты процесса изоляции. а также фенотипические и генотипические тесты, которые использовались для идентификации бактериальных изолятов, были показаны и обсуждены.
Четвертая глава – технологическая часть, содержит описание процесса производства экстракта листьев пшеницы, его общую схему и схему, а также используемые материалы и расчет их количества.
The first chapter is an analytical literature review where is described the concepts related to endophytic microorganisms. There were described the important aspects related to the functions and impacts of these microorganisms on host plants, and their colonization ways of them. As well as the methods used for the identification of bacterial isolates.
The second chapter is the materials and methods. In this chapter, all of the materials, apparatuses, equipment, and tools that were used in this study are mentioned. As well as all of the methods used for plant material preparations, isolation, purification, preservation, and identification of bacterial isolates are described.
The third chapter is the results and discussion. In this chapter, the results of the isolation process. as well as the phenotypic and genotypic tests which were used for the identification of bacterial isolates were shown and discussed.
The fourth chapter is the technological part contains a description of the wheat leaves extract production process, its general scheme, and diagram, as well as materials that are used and calculation of their quantity.
Это исследование было посвящено выделению эндофитных бактерий из листьев пшеницы, изучению их фенотипа и идентификации с помощью генной техники. Диссертация состоит из четырех глав, 75 страниц, 9 рисунков, 25 таблиц и 82 ссылок.
Вторая глава – материалы и методы. В этой главе упоминаются все материалы, аппараты, оборудование и инструменты, которые использовались в этом исследовании. Описаны также все методы, применяемые для подготовки растительного сырья, выделения, очистки, консервации и идентификации бактериальных изолятов.
Третья глава – результаты и обсуждение. В этой главе результаты процесса изоляции. а также фенотипические и генотипические тесты, которые использовались для идентификации бактериальных изолятов, были показаны и обсуждены.
Четвертая глава – технологическая часть, содержит описание процесса производства экстракта листьев пшеницы, его общую схему и схему, а также используемые материалы и расчет их количества.