Ферментативная экстракция пальмового масла

Оджо Блессинг Олусоджи

Аннотация


The objective of this annotation is to describe the uniqueness of this master thesis, the present research is focused on the enzymatic extraction of palm oil in which the pectinase enzyme is used to perform the experiment. Generally, the main objective of this study is to study the influence of Pectinase on the oil extraction process. Enzyme enhanced palm oil extraction process parameter optimization concerning enzyme dosage, Calculation of oil loss in enzyme oil extraction in sludge and substrate fiber. Then, microscopic analysis of substrate treated with the enzyme. Downstream process parameter optimization concerning centrifugation. Enzyme treatment of palm oil sludge and analysis concerning concentration of soluble C6H4 solution present in the effluent. The results of the analyzed samples showed higher oil yield from the enzyme assisted samples.
Магистерская диссертация посвящена исследованию ферментативной экстракции пальмового масла, в которой для проведения эксперимента используется фермент пектиназа. Основной целью данного исследования является изучение влияния пектиназы на процесс экстракции масла и выход конечного продукта. В ходе работы проведена оптимизация параметров процесса ферментативной экстракции пальмового масла в отношении дозировки фермента, процесса центрифугирования осадка, произведен расчет потерь масла при экстракции в твердом осадке. Приведен микроскопический анализ субстрата, обработанного ферментом. Ферментативная обработка шлама пальмового масла и анализ концентрации растворимой в C6H4 фракции, показал значительное снижение масла, присутствующего в сточных водах. Результаты проанализированных образцов показали более высокий выход масла в случае образцов с добавлением фермента.