Получение модифицированных микробных полисахаридов и их использование в микрокапсулировании
Аннотация
Биополимеры в последнее время рассматриваются в современных и биодружевряд ли новых отраслей промышленности, в том числе, но не ограничиваясь пищевой промышленности. Источники этих биополимеров разнообразны и многочисленны. Эксперты используют современные технологии для того, чтобы вновь открыть для себя преимущества биополимеров, в том числе их высокий потенциал в различных промышленных целях, таких как пищевые продукты и фармацевтика. Целлюлоза, пуллулан, и их производные были исследованы в этом тезисе для их возможности микроэнкпсуляции. Исследование описывает выращивание и обработку целлюлозы, а затем методы эфиризации как целлюлозы, так и пуллуланов. Кроме того, он объясняет шаги для получения микрогеля из модифицированных полимеров. Наконец, наша техника микроэнкапсуляции привела к успешному перекрестному связыванию микрокапсул с использованием реакции Уги и на основе микрогеля низкой концентрации (0,5%). Технология смогла стабилизировать эмульсию типа Пикеринг наряду с сурфактантом.
Biopolymers are recently being considered by modern and biofriendly emerging industries, including but not limited to the food industry. Sources of these biopolymers are diverse and numerous. Experts are utilizing modern technologies to rediscover the benefits of biopolymers, including their high potential in various industrial applications such as food and pharmaceutics. Cellulose, Pullulan, and their derivatives have been investigated in this thesis for their microencapsulation capacities. The research describes cellulose cultivation and processing followed by methods of etherification of both Cellulose and Pullulan. Further, it explains the steps for obtaining microgel from the modified polymers. Finally, our microencapsulation technique resulted in a successful cross-linking of microcapsules using the Ugi reaction and based on a low concentration microgel (0.5%). The technology was able to stabilize the oil-in-water emulsion of the Pickering type alongside a surfactant.
Biopolymers are recently being considered by modern and biofriendly emerging industries, including but not limited to the food industry. Sources of these biopolymers are diverse and numerous. Experts are utilizing modern technologies to rediscover the benefits of biopolymers, including their high potential in various industrial applications such as food and pharmaceutics. Cellulose, Pullulan, and their derivatives have been investigated in this thesis for their microencapsulation capacities. The research describes cellulose cultivation and processing followed by methods of etherification of both Cellulose and Pullulan. Further, it explains the steps for obtaining microgel from the modified polymers. Finally, our microencapsulation technique resulted in a successful cross-linking of microcapsules using the Ugi reaction and based on a low concentration microgel (0.5%). The technology was able to stabilize the oil-in-water emulsion of the Pickering type alongside a surfactant.