Получение функциональных белковых продуктов из цветного картофеля
Аннотация
The purpose of this work is to develop rational, low-waste technologies for integrated processing of renewable raw materials – pigmented potato with the production of protein isolate.
The carried out tasks in order to achieve the purpose consider expansion of data on chemical and morphological composition of potato food tubers, Study of conditions for obtaining and functional - technological properties; microstructural features of potato tubers semi-finished product; Theoretically substantiated and experimentally confirmed expediency of potato tubers use for proteins production, physico-chemical, functional, technological, microstructural properties of isolated proteins have been investigated.
The strict definition of scientific research is for the first time, the processes of extraction of protein in mild conditions (pH and temperature) using enzyme preparations and subsequent fractioning of obtained isolates.
Целью данной работы является разработка рациональных, малоотходных технологий комплексной переработки возобновляемого растительного сырья -пигментированного картофеля с получением белкового изолята.
Для достижения поставленной цели были поставлены следующие задачи: углубление знаний о химическом составе клубней картофеля и морфологических качествах полученного продукта, изучение условий производства и функционально - технологических свойств; микроструктурных особенностей полуфабриката из клубней картофеля; теоретическое обоснование и экспериментальное подтверждение целесообразности использования клубней картофеля для получения белков, физико-химические, функциональные, технологические, микроструктурные свойства выделенных белков.
Научной новизной являются процессы экстракции белка в мягких условиях (рН и температура) с использованием ферментных препаратов и последующим фракционированием полученных изолятов.
The carried out tasks in order to achieve the purpose consider expansion of data on chemical and morphological composition of potato food tubers, Study of conditions for obtaining and functional - technological properties; microstructural features of potato tubers semi-finished product; Theoretically substantiated and experimentally confirmed expediency of potato tubers use for proteins production, physico-chemical, functional, technological, microstructural properties of isolated proteins have been investigated.
The strict definition of scientific research is for the first time, the processes of extraction of protein in mild conditions (pH and temperature) using enzyme preparations and subsequent fractioning of obtained isolates.
Целью данной работы является разработка рациональных, малоотходных технологий комплексной переработки возобновляемого растительного сырья -пигментированного картофеля с получением белкового изолята.
Для достижения поставленной цели были поставлены следующие задачи: углубление знаний о химическом составе клубней картофеля и морфологических качествах полученного продукта, изучение условий производства и функционально - технологических свойств; микроструктурных особенностей полуфабриката из клубней картофеля; теоретическое обоснование и экспериментальное подтверждение целесообразности использования клубней картофеля для получения белков, физико-химические, функциональные, технологические, микроструктурные свойства выделенных белков.
Научной новизной являются процессы экстракции белка в мягких условиях (рН и температура) с использованием ферментных препаратов и последующим фракционированием полученных изолятов.